Våra ostar

CAMBOLINA En mild och snäll vitmögelost av Camembert-typ som passar utmärkt både på ostbrickan och till smörgåsen. Ett tips är att prova den tillsammans med en flaska bubbel!
FRÖKEN VIT Har vitmögelyta men gömmer blåmögel inuti. Är mer smakrik än Cambolina men fortfarande mild som en vitmögelost.
TANT GRÖN Trots namnet är Tant Grön en blåmögelost. Den lilla runda osten är krämig och god redan efter fyra veckors lagring och då skiftar den i grönt och har en frisk, somrig smak.
KARSJÖ BLÅ En blåmögelost som fått mogna lite längre tid för att få sin fina karaktär. Blir mer smakrik ju längre den lagras. Formsätts i stora, runda formar och delas upp i tårtbitar först vid paketering.
Mild, gräddig och ung. Kan ätas till marmelad, läggas på en vanlig smörgås eller värmas så att den smälter. Den passar även att tärna och marinera till salladsost; lägg den i olja tillsammans med en massa härliga kryddor.
ELDOST Salt, gräddig och gnisslig ost som får fin yta om du steker eller grillar den. Finns även med chili.
OSTKAKA Järvsö ostkaka enligt traditionellt recept där ytan penslas med saffran blandat med vassle. Den innehåller vetemjöl, men går att få glutenfri.
Tillaga så här: Skär ostkakan i skivor, häll över en skvätt grädde och grädda i ugn ca 15 min i 200 grader. Njut den varm med sylt, bär eller saftsås och en klick grädde.
LA MÄ Denna lilla fina stubbe ska ätas till, alltså la mä, maten. Perfekt tillbehör till grillen eller buffén. En färskost som är rullad i kryddor.