Våra ostar

CAMBOLINA En mild och snäll vitmögelost lik Brie/Camembert som passar utmärkt både på ostbrickan och till smörgåsen. Ett tips är att prova den tillsammans med en flaska bubbel!

ÄNGA GRÖN Tidigare hette den här osten Tant Grön, men nu har den fått namn efter den lilla byn där vi hämtar mjölken. Den lilla runda osten är krämig och god redan efter fyra veckors lagring och då skiftar den i grönt och har en frisk, somrig smak.

KARSJÖ BLÅ En blåmögelost som fått mogna lite längre tid för att få sin fina karaktär. Blir mer smakrik ju längre den lagras. Formsätts i stora, runda formar och delas upp i tårtbitar först vid paketering.

VÅGA BLÅ är vår största, tyngsta och mest lagrade blåmögelost som är som bäst när den lagrats i 6 månader. Då har den en rund och mycket aromatisk smak. Den är krämig och hållbar, en riktigt god ost!

GÅRDSOSTEN är mild, gräddig och ung. Kan ätas till marmelad, läggas på en vanlig smörgås eller värmas så att den smälter. Den passar även att tärna och marinera till salladsost.

ELDOST Salt, gräddig och gnisslig ost som får fin yta om du steker eller grillar den.

ELDOST CHILI Salt, gräddig och gnisslig ost med härlig hetta, som får fin yta om du steker eller grillar den.

LINNEA är en liten rund hårdost vars yta tvättats med kitt (linenskultur) som ger den karaktär och smak. Den passar perfekt att skära i stavar och lägga på ostbrickan, men är också fin att skiva och smälta på hamburgaren.

JÄRVSÖ OSTKAKA enligt traditionellt recept där ytan penslas med saffran blandat med vassle. Den innehåller vetemjöl, men går att få glutenfri.
Tillaga så här: Skär ostkakan i skivor, häll över en skvätt grädde och grädda i ugn ca 15 min i 200 grader. Njut den varm med sylt, bär eller saftsås och en klick grädde.

SALTINA är en färsk, skivbar ost som legat i saltlag i två dygn. Det här är den perfekta sommarosten, vilket är anledningen till att vi främst ystar den på sommaren. Osten är god att äta som den är på en ostbricka men smälter även väldigt fint i ugnen.